STÅL

STÅL Noen ganger kler du deg opp i et antrekk som oser av trygghet. Det kan være på motorsykkeltur, i hockeyrinken, under skoghogst eller bare i en situasjon som krever det lille ekstra for at du skal holde deg trygg. bragd STÅL er en klokke som naturlig hører hjemme i ovenstående beskrivelser. Den er designet i en byggekvalitet som skal tåle det meste av hva elementene kan by på.


STÅL er en maskulin alfahanne på 42mm uten krone. Til tross for det solide designet er STÅL en typisk "crossover" som passer til det aller meste, enten du er dresset opp til et møte eller snorkler over et rev. STÅL vil være toppspesifert med keramisk bezel, kirurgisk stål, antireflektivt safirglass og sveitsisk lume. Selve hjertet i STÅL er det sveitsiske Sellita sw200. Sellita er en stolt tradisjonsbygger av urverk og har vært en betydelig aktør innenfor den sveitsiske klokkeindustrien siden 1950-tallet. 


bragd STÅL er designet med inspirasjon fra flere av de store anerkjente europeiske klokkehusene. I tillegg har STÅL med seg sitt eget bragd-preg. Kronen er montert syd på klokkekassen og er innfattet i en kronebeskytter som blir helt særegen for STÅL. STÅL er forventet leveringsklar høsten 2021.

GLASS-LUME

bragd STÅL kommer med Anti-Reflektivt safirglass. Du skal med andre ord jobbe litt for å få riper i glasset. Det anti-reflektive belegget(5 lag)vil være på innsiden av safirglasset. Pga hardheten i safirglasset sies det populært at det kun er diamant som kan lage riper i det.


Luminescens(lume) er viktig for en god klokke. Teknologien rundt luminescens for klokker har utviklet seg kraftig. Moderne lume har en helt ufarlig kjemi. STÅL vil forsynes med både C3 og BGW9 Swiss Super-LumiNova. 

STÅLS HJERTESveitsiske Sellita SW200 regnes blandt de mest pålitelige og lettservede urverkene som finnes på markedet. Det er et såkalt automekanisk urverk og er ikke avhengig av tilført ekstern energi annet enn bevegelse. Sellita SW200 brukes av en rekke kjente og ærverdige klokkeprodusenter, som feks, Oris, Baume&Mercier og Bell&Ross +++.


Ikke automatiske klokker må trekkes opp ved å dreie på kronen. STÅL trekkes opp av seg selv så lenge klokken er i bevegelse. Dette gjøres med en liten rotor som beveger seg i takt med dine håndbevegelser. Normalt er det nok å ha på seg klokken i rundt 6-8 timer for å få en gangreserve på ca 38 timer(Sellita sw200). Er du lite i bevegelse vil gangreserven minke og dette kan påvirke nøyaktigheten ved tidvisningen.. Klokker som er selvtrekkende(automatiske) og som ikke er i bruk (ligger stille), vil stoppe så snart gangreserven er brukt opp. Man bør merke seg at nye klokker med mekanisk urverk trenger en periode for å kjøre seg inn. Slike ur vil bli mer nøyaktige etter at du har brukt de noen måneder. Hvis man har behov for justering eller service kan dette tilbys hos de aller fleste urmakere.

STIKKORD

bragd STÅL kjennetegnes ved følgende:

 

  • Swiss made Sellita SW200
  • Selvtrekkende urverk
  • Swiss C3 + BGW9 Super-LumiNova
  • Keramisk Bezel
  • Dykkerklokke 30 ATM
  • Antireflektivt safirglass
  • Høykvalitet stål i kasse
  • Egen patent på kronebeskytter
  • NORSK DESIGN