Om garanti og reklamasjon:


Alle BRAGDURS klokker har en generell garanti og reklamasjonsordning. Den norske kjøpsloven styrer dette. Når det gjelder klokker er det som regel trøblete urverk og manglende vanntetthet som utløser en eventuell garanti/reklamasjon. Det er 2 års garanti på urverk. Hvis du har en batteriklokke fra BRAGDUR har du 6 måneders garanti på batteriets varighet. Batteriet anbefales alltid å skifte hos urmaker.


BRAGDUR vil aldri være vanskelig når det gjelder reklamasjonssaker. Hvis det skulle være noe som skurrer med din klokke må du derfor ikke nøle med å ta kontakt med oss.


Lars E Hansen
gründer/designer 

Brukerveiledning:


Alle våre klokker med det sveitsiske mekaniske/automatiske Sellita SW200-1 urverket

Hjertet til Bragdurs mekaniske klokker er det sveitsiske Sellita SW200-1. Dette er et automekanisk urverk som opererer med en frekvens på 28,800 VpH (4 Hz) og har ca 38 timer gangreserve. 


For å stille klokken skrur du kronen mot deg slik at den blir fri. Deretter trekker du kronen 2 hakk ut. Vri deretter kronen mot deg slik at viserne beveger seg såkalt "clockwise". Det er alltid lurt å passere indeks kl 12 før man stiller dato. Dato stilles ved å trekke kronen 1 hakk ut fra innerste posisjon. Dato skal aldri stilles hvis viserne står mellom 10 og 2. Husk å skru kronen til etter ovenstående operasjoner.


ANTARKTIS: Innvendig bezel med øvre skrukrone. Denne kan dreies bidireksjonalt og har en såkalt 60 min intervall. Alle Bragdurs mekaniske klokker har skrukrone for å sikre maksimal tetthet.


Nansen til Sydpolen: Innvendig 12 timer bidireksjonal bezel. Kan brukes for en ekstra tidssone. Kronen for 12 timers bezel er plassert på venstre hånd kl 8.


FROSKEMANN 2: Fullt funksjonell heliumventil som de aller fleste av oss ikke kommer til å bruke. Ventilen er lagd for å slippe ut heliumdannelse som kan oppstå i trykk-kammer.

Brukerveiledning HYBRID, OKSEHODE og JERNMANN

sfære

sfære-klokkene har et såkalt kvartsurverk. Det betyr at den drives av et batteri som er utbyttbart. Urverket er Seiko/Epson VXP7. Den har 2 underskiver der den ene viser dag og den andre viser dato. Ukedag stiller man ved å trekke kronen helt ut(2 hakk). Da må man tørne timeviser rundt 24 timer eller helt til man kommer til ønsket ukedag. Dato stiller man ved å trekke kronen 1 hakk ut og vri kronen mot seg frem til man er på ønsket dato.


Hvis man bruker medfølgende skinnreim har denne en såkalt butterfly-lås. For å justere lengde klikker man bare opp den delen av låsen som har en tapp som skal passe til hullene på den lengste delen av reimen.


Klokkene er utstyrt med ripefritt safirglass, Den er i tillegg vanntett, men man bør være forsiktig med å svømme med den.


Klokkene har 2 års garanti ifht produksjonsfeil. Det er 6 måneders garanti på batteri og skinnreim.