OSLO 1986

En idè blir født - Oslo 1986


I en knallrød folkevogn boble sitter en naiv og uerfaren 19-åring som skal ut på sitt hittil største eventyr. Han skal hospitere hos Norges største klokkegrossist i noen måneder og han er ubeskrivelig spent. Året er 1986 og veien fra Grünerløkka til Tønsberg virker som en måneferd. 19-åringen har allerede utviklet en overdreven interesse for klokker og han vet at klokker skal definere resten av hans liv. Kanskje kan han en dag lage sin egen klokke? Etter noen år ble klokkedrømmen bare en drøm. 34 år senere ser det ut til at forventningen om at klokker skulle definere resten av hans liv slår til.......den røde bobla har plutselig fått nytt liv.

BRAGDUR as eies 100% av gründer og designer Lars Erik Hansen. Alt design og urverks-spesifikasjon gjøres i Norge. Det er en rekke personer som er involvert i prosjektet. Noen har urmakerfaglig bakgrunn og andre er designere. Alle skisser og ideer er 100% norske.


Innkjøp av produksjon går via et samarbeidende firma i Sveits som har spesialisert seg på Microbrands i den øvre kvalitetsklasse. All produksjon av urkasser foregår på akkurat det samme stedet og ved de samme fasiliteter som brukes av de fleste verdensledende klokkebrands.


Urverk kjøpes enten i Sveits eller Japan. Hovedvekten av BRAGDURS klokker bruker det sveitsiske urverket Sellita. Flere kjente merker bruker også de samme type urverkene, men da koster klokkene som regel mer enn 3 ganger så mye som bragd-klokkene.


I løpet av 2023 vil BRAGDUR as ha egen monteringsproduksjon i Norge.

Funfact:


bragd-klokkene JERNMANN og FROSKEMANN har høyere verdi i annenhåndsmarkedet enn nypris i butikk!!!