SYDPOLEN

Sommeren 2022 ble vi kontaktet av en ekte "utforsker" fra Vestlandet. Hans navn var AK Glück Teigland og han var godt i gang med å planlegge en skiekspedisjon til Sydpolen sammen med utforskerkollega Kjartan Bergsvåg. AK var rett på sak og skrev:"Denne ferda og ekspedisjon skal gå av stabelen november 2022 – januar 2023. Ruta går frå det vidgjetne Hercules Inlet ved sjøkanten til Sydpolpunktet 2800 moh. Traséen er om lag 1100 km lang i eit umerkt inferno av is, snø og sastrugi. Ein forventar om lag 40-50 dagar på gjennomføringa. Turen er unsupported og vert gjennomført utan anna hjelp enn eigne føter og ski."


Da vi som mange nordmenn ellers er svært opptatte av polarhistorien ble vi umiddelbart trigget og fant frem pressemeldingen de hadde gått ut med:"Vossingen Kjartan Bergsvåg og hardingen AK Glück-Teigland skal hylla Fridtjof Nansen ved ein historisk ekspedisjon til 90 grader sør.

Endeleg skal den ultimate draumen til Fridtjof Nansen skje fyllest: han skal koma til Sydpolen – den eine tingen han aldri fekk gjort. Med historia som inspirasjon og rettesnor, med autentisk basert utstyr og tankegods skal verdas kanskje mest kjende nordmann endeleg få oppnå draumen sin. Nansen-ruta skal oppdagast på det store kvite kontinentet og eit flagg med Fridtjof Nansen skal plantast der Amundsen kom 14. desember 1911. Ekspedisjon «Nansen til Sydpolen» representerer det Nansen stod for"


Resten er historie! I løpet av de neste 4 månedene designet vi og fikk produsert 100 stk "UTFORSKER - Med Nansen til Sydpolen". Gutta fikk hver sin klokke og de resterende klokkene ble møysommelig pakket inn og sendt med til Sydpolen. Såvidt vi vet er dette den eneste serieproduserte klokke dere hele serien faktisk har vært dratt i slede helt til 90 grader syd. I begynnelsen av januar 2023 nådde de Sydpolen og heldigvis var alle klokker helt uberørt av den strabasiøse turen. 


Bær den med stolthet!